Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 166 за първа кола?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa Romeo 166 за първа кола?

Здравейте,
    в момента си избирам първа кола и в един автосалон човека ме запали по една Алфа. Колата е Alfa Romeo 166 2.4 JTD 1999 година. На 240 000 километра е и човека ми я предлага за 2700 лв. Искам да попитам подходящ ли е този модел за първа кола? И също така да ме притесняват километрите? Знам че няма как да се каже без да се види колата, но само по изминатите километри как ви се вижда цената? Всяко мнение ще бъде от полза. Благодаря!

Здравей колега,имай в предвид че колата е доста голяма и ако не си много опитен шофъор ще ти е малко трудно с габаритите.Относно километрите,ако са истински не са много,а ако колата наистина е в добро състояние и цената е добра,но все пак дай малко повече инфо за екстри и състояние.Аз притежавам същия автомобил и за мен колата е страхотна,единствено подръжката изисква да си добре финансово(поне според мен).Това е от мен.Успех.

Comment

Шофьор съм от това лято, опита не е точно на моя страна . Казваш, че поддръжката е скъпа - какво ще трябва да и се сменя ако я купя и колко може да излезе? И друго какъв ти е разхода градско и извънградско? Мерси много!

Comment

Задължителните неща които трябва да смениш която и кола да си вземеш са ремъци, ролки, масло и филтри. Това са ти едни 500-600лв.минимум. Имай в предвид, че окачването на тази кола е доста скъпичко. Относно разхода, при мен се движи между 6-9 литра.

Comment

скъпичко в сравнение с коя марка?

Колега би ли споделил скъпичко в сравнение с коя марка е окачването на 166-цата. Ако сравниш цените и се обадиш в няколко клубни сервиза примерно сравнение с Пасат 5 (който според мен не може да стъпи на возия на 166-цата) ще се изненадаш, че на пасата е доста по скъпо окачването и трошливо но се дават подобни заключения в тежест на Алфата.Нека да не цитираме сумите от сервизи със завишени стойности, а да сме коректни и говорим със цифри какво го чака и къде.

Според мен сума сума около 500 до 800 лева не е скъпо при положение, че сменяш предно и задно окачване на кола от такъв клас и след само ще караш.
          Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
          Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Comment

Това все пак се води малко и лимузина,и според мен за такъв клас кола е нормално частите да са по скъпи.Ако се види на всяка друга марка автомобили от същия клас някой от тях със сигурност са по скъпи.За разхода зависи колко ти е тежък кракът.
            На мен ми е интересно 2.4jtd 150кс колко разход дава в Пловдив с нормално каране?Че и аз си търся такава кола и имам вариант за 136 к.с и 150 к.с,и разлика в обслужването голяма ли е ?

Comment

Купи си по-нова кола. За 2700 да си купуваш 166 не е идея.
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                Купи си по-нова кола. За 2700 да си купуваш 166 не е идея.
                Хм, искаш да кажеш, че 2700 е прекалено скъпо или прекалено евтино?

Comment

Здравей, от няколко дена я имам тая кола и съм карал какви ли не каравани, но за първа кола малко може да те узори, да не говорим, че цената и не значи нищо, поддръжката на такава кола - ето къде отиват кинтите ))) КАто ти я предлага за 2700, това означава, че му е струвала около 700 евро, прави си сметката дали читава алфа може да струва толкова ))) и пак, не знам с какви пари разполагаш, но не мисли, че можеш да минеш с по 50 лв/месец за поддръжка среден разход
                  Alfa 166 2.4 JTD '03 150HP Ex
                  Espace 2.2 DCI '06 150HP

Comment

Отчитайте годините на този модел. Около 3К лева за pre-FL си е нормална цена и е напълно възможно колата да е в добро състояние.

Трябва да я огледа специалист за да стане ясно това.

Какво значи голяма лимузина? Чак пък 166 цата да е такава.....?

Това си е един комфортен и удобен автомобил за всеки шофьор, дори и без сериозен стаж.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Идеална си е за първа кола. Моята я карам почти от нула километра стаж, до сега проблеми с габаритите не съм имал. Даже си я ползвам като градска въшка и се навирам навсякъде с нея. Поддръжката е нормална като за кола от тези години и този клас. Според мен годината и цената нямат значение за състоянието на даден автомобил, гледай да е свежа от вън и от вътре. Ако пали и държи обороти, направо взимай.

Comment

Първоначално публикувано от Dr Z Покажи съобщение
                        Здравей, от няколко дена я имам тая кола и съм карал какви ли не каравани, но за първа кола малко може да те узори, да не говорим, че цената и не значи нищо, поддръжката на такава кола - ето къде отиват кинтите ))) КАто ти я предлага за 2700, това означава, че му е струвала около 700 евро, прави си сметката дали читава алфа може да струва толкова ))) и пак, не знам с какви пари разполагаш, но не мисли, че можеш да минеш с по 50 лв/месец за поддръжка среден разход
                        Интересно ми е толкова много ли се чупи,че всеки месец да наливаш над 50лв в нея?Горивото не го включвам в тази цена.

Comment

И аз се притеснявам от тази "скъпа поддръжка", за която говорят навсякъде. Наистина ли частите са толкова скъпи?

Comment

Ако на първо място поставяте разходите по подръжката, то вероятно моделът 166 и изобщо марката Алфа Ромео не е за вас.
                            Ако сте си купили гледан екземпляр и продължите да си го стопанисвате с грижа, ще установите, че разходите по подръжката му не се различават съществено от тези по всяка друга кола.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Ми те повечето казват,че италианските коли са боккуци ама според мен не е така,предната ми кола беше Мареа тд100 и за 3 години съм режиклирал едни носачи и смяна на биалети само,по мотора никакви ремонти не е правено,само смяна масла и филтри.

Comment

Working...
                              X